Borovets

Gnistrande snöklädda pister i Borovets

Borovets (på Bulgariska Боровец) är en av de tre stora skidorterna i Bulgarien (de andra två är Bansko och Pamporovo). Borovets ligger på relativt bekvämt avstånd från huvudstaden Sofia (73 km)  och dess internationella flygplats, varför Borovets har börjat bli populärt även bland utländska skidturister. En annan viktig faktor i sammanhanget är att i Bulgarien hittar man europas billigaste skidåknig

Borovets tillhör bergskedjan Rila som är en av europas högsta. Här hittar man fjorton pister med en högsta fallhöjd på 860 meter. Dessa servas av ett förhållandevis modernt liftsystem med en gondollift och ett antal släp och stolliftar.

Ta sig hit

Om man kommer med flyg till Sofia så kan man antingen ta en buss/minibuss från Sofia busstation syd (avtogara yog, eller Автогара Юг) till Samokov. Dessa går var 30:e minut under säsong. Från Samokov kan man sedan ta en minibuss till Borovets, som avgår var 15:e minut.

Boende

I Borovets finns som väntat en mängd hotell, och som exempel kan ett dubberum för en vecka i mars kosta från c:a 400 kr per natt.

Borovets ligger 73 km från huvudstaden Sofia.
Pistkarta Borovets

Author: admin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *